RSS

8 Şubat 2010 Pazartesi

DİYET YEMEKLERİ

Zeytinyağlı Taze Fasulye   Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Malzemeler:-1 kg taze fasulye
-2 adet orta boy kuru soğan
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-2 adet domates
-1 çay kaşığı tozşeker
-yeterince tuz ve su
Yapılışı:Fasulyelerin iki başlarını elimizle kopardığımız zaman, eğer kılçıkları varsa onu da bıçak ile incecik kesip, temizleyelim. Kuru soğanları incecik kıydıktan sonra, sıvıyağda 1-2 dakika pembeleştirelim. Yıkadığımız taze fasulyeleri ilave edip, ara sıra karıştırmak şartıyla 5 dakika kadar kavuralım. Kabuklarını soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri de tencereye ilave edip karıştırdıktan sonra, ağzı kapalı olarak domatesler suyunu salıncaya kadar bekleyelim. Yeterince tuzu, tozşekeri ve fasulyelerin üst seviyesine kadar sıcak suyu ilave edip, pişirmeye devam edelim. Fasulyeler piştiği zaman ocaktan indirip, ağzı kapalı olarak ılınıncaya kadar bekledikten sonra, servis yapalım.
Not: Arzu edenler, birkaç diş sarımsak da ilave edebilirler.AFİYET OLSUN

0 yorum: