KAVURMALI PİDE:
Malzemeler (2-4 kişilik)
2 paket kavurma
Yarım çay kaşığı tozşeker
Yarım paket maya
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı un
50 gr margarin
3 taze soğan
4 yumurta
1 tutam tuz
YAPILIŞI:
Yarım paket maya ve yarım çay kaşığı tozşekeri 1 su bardağı ılık suda eriyinceye kadar karıştırın 2 su bardağı unu hamur yoğurma kabına alıp oda ısısında yumuşatılmış 50 gr margarin, mayalı su ve 1 tutam tuzu ekleyip düzgün bir hamur yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp üzerine bıçakla artı işareti çizin. Üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika bekletin. Taze soğanı temizleyip doğrayın. Kavurmayı ufalayın. Hamuru un serpilmiş zemine alıp merdane ile incecik açın. 2 büyük oval hamur kesin. Oval hamurların kenarlarını içe doğru kıvırıp pide şekli verin. Kavurmayı pidelerin üzerine paylaştırıp taze soğanı serpiştirin. Orta kısımlarına birer yumurta kırın. Pidelerin kenarlarına fırça ile 1 yumurta sarısı sürün. Sıcak fırına verip üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın

0 yorum:
Yorum Gönder