RSS

24 Ocak 2010 Pazar

PİDE TARİFLERİ

RAMAZAN PİDESİ:
Malzemeler (2 tane)


4 su bardağı un

25 gr yaş maya

2 yemek kaşığı süt (mayayı sulandırmak için)

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı tozşeker

1 kahve fincanı ayçiçeği yağı

1 kahve fincanı süt

1 çay kaşığı sirke

6 yemek kaşığı su

20 gr margarin

Üzeri için

1 yumurtanın sarısı

1 tatlı kaşığı çörekotu
YAPİLIŞI:
Mayayı 2 yemek kaşığı ılık sütle karıştırın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin, Tuz ve şekeri ilave edip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp sütle inceltilmiş maya, ayçiçeği yağı, sirke ve 1 kahve fincanı sütü ekleyin. Azar azar su (6 yemek kaşığı) ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini bezle örtüp 2-3 saat dinlendirin. Hamuru oda ısısında yumuşatılmış margarinle (20 gr) tekrar yoğurup iki eşit bezeye bölün. Her ikisini de un serpilmiş tezgahta elinizle açarak 25-30 santim çapında yuvarlak iki hamur elde edin. Hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında (fırının ızgara teli üzerinde) üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın

0 yorum: