RSS

24 Ocak 2010 Pazar

PİDE TARİFLERİ

PASTIRMALI PİDE:Malzemeler (6 kişilik)


350 gr pastırma

2 yumurta

Hamur için

500 gr un

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı kuru maya

Tuz

YAPILIŞI:
Mayayı hafif ılık su ile ezip kabarıncaya kadar bekletiniz. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açınız. Mayalı su ve tuzu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurun üstünü hafif ıslak bir bezle örtüp kabarıncaya kadar bekletiniz. Pastırmaları ince bir şekilde doğrayın. Yumurtaları ilave edip karıştırınız. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle 10 santim çapında açınız. Üzerine pastırmalı malzemeden yayıp iki etrafını katlayarak pide şeklinde kapatınız. Pideleri yağlanmış fırın tepsisine diziniz. daha Önceden 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapınız.

0 yorum: