RSS

27 Ocak 2010 Çarşamba

DENİZ ÜRÜNLERİ

KARİDES KROKET:


2 çorba kaşığı tereyağı

Bir buçuk su bardağı un

1 çay bardağı süt

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi l tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi

100 gram haşlanmış karides

Tuz

2 adet yumurta

Galeta unu

Kızartmak için: Sıvı yağ





YAPILIŞI:

Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını alın. Üzerine bir buçuk su bardağı unu sürekli karıştırarak ilave edin. Un pembeleşmeye başladığında 1 çay bardağı sütü ve 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini ekleyin. Çok kısık ateşte 5 dakika pişirin.

Sonra 1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesini, karidesleri ve tuzu ilave edin. Ateşin üzerinden aldıktan sonra soğutun.

Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartın.

0 yorum: