RSS

27 Ocak 2010 Çarşamba

DENİZ ÜRÜNLERİ

KARİDES GÜVEÇ:


1/2 kg karides

1 su bardağı beyaz şarap

rendelenmiş kaşar

domates

soğan

sarımsak

defne yaprağı

tuz

karabiber

4 çorba kaşığı sıvıyağ



YAPILIŞI:

Bir tavada ince doğradığınız soğanları kavurun, dövülmüş sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine domatesleri ekleyin ve yumuşayıncaya, suyu çekinceye kadar pişirin. Piştikten sonra şarap, tuz, karabiberi ekleyin ve bir taşım kaynatın. Karidesleri ve defne yaprağını ekleyerek 3-4 dakika kadar pişirin. Ocaktan alarak isteğe göre tek kişilik güveç kaplarına veya ısıya dayanıklı bir cam kaba alın. Üzerine rendelenmiş kaşar döşeyerek önceden ısıtılmış orta dereceli fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.

0 yorum: