RSS

27 Ocak 2010 Çarşamba

DENİZ ÜRÜNLERİ

KARİDES SOTE PROVENSAL


4 kişi için

24 adet çiğ, kabukları soyulmuş iri karides

az tuz

bir tutam karabiber

1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan

1 diş ince kıyılmış sarımsak

2 kahve fincanı rafine yağı

1 tatlı kaşığı margarin

1 çorba kaşığı tereyağı

4 adet iri kabukları soyulup ince doğranmış domates

bir avuç dilimlenmiş mantar

1 limonun suyu

1 bağ kıyılmış maydanoz





YAPILIŞI:

Karideslerin başını ve kuyruğunu koparmadan sırtlarından yararak kelebek gibi açın. Tuzlayıp biberleyin ve biraz limon suyu serpin. Sonra alt üst hafif una bulayın. Rafine yağı bir tavada kızdırıp, karidesleri 2-3 dakika alt üst kızartıp ateşten alın. Bir tencereye bir kaşık margarin koyup kızdırıp sarımsak ve soğanı ilave ederek bir dakika karıştırıp mantarı ilave edin. 2-3 dakika sote yapın, domatesi, tuz ve biberi ekleyin. Domates bırakacağı suyu çekinceye kadar 7-8 dakika pişirin. Sonra bir servis tabağına alıp üzerine pişirdiğiniz karidesleri dizin. Küçük bir tavada tereyağını kızartıp üzerlerine dökün. Limon suyu ve maydanoz serpin.

0 yorum: