RSS

4 Mayıs 2010 Salı

PASTA KEK TARİFLERİ

Karamelli 
Kek

KARAMELLİ KEK:

Malzemeler

* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 2/3 su bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 2 su bardağı un

Karamel İçin :

* 1 su bardağı şeker
* 1,5 su bardağı sıcak su
* 1 kutu krema

Yapılışı

* Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
* Daha sonra sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip karıştırın.
* Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir kalıba koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.

Karamel İçin :

* Şekeri küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak erimesini sağlayın. Kahverengi bir renk aldığında suyu ilave edin.
* Karamelleşen şeker suyun içinde tamamen eridikten sonra yavaş yavaş kremayı ilave edin.
* Bu şekilde de bir süre kaynattıktan sonra sosu ocaktan alın. Ilık kekin üzerine sosu ılık olarak dökün.
* Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

0 yorum: