RSS

4 Mayıs 2010 Salı

BÖREK TARİFLERİ

Kahvaltılık
 Börek

 KAHVALTILIK BÖREK:

Malzemeler

* Yufka
* Sucuk
* Kaşar peyniri
* Yumurta
* Çıtır pane harcı
* Kızartmak için yağ

Yapılışı

* Yufkaları dört eşit parçaya bölerek üçgenler elde edin. Sucuk ve kaşar peynirini küçük kareler halinde doğrayın.
* Üçgenlerin ortasına istediğiniz kadar harç koyun ve yufkayı iki yanından tam ortasını biraz daha geçecek şekilde kapayın. Harcın üstü tamamen kapanmış olsun ve sarma işlemi bittiğinde dikdörtgen şeklini alsınlar.
* Bu şekilde hazırladığınız börekleri önce az tuz ile çırpılmış yumurtaya ardından da çıtır pane harcına bulayın.
* Kızdırılmış yağda ve orta harlı ateşte kızarıncaya kadar pişirin. Altının çok açık olmamasına dikkat edin. Çünkü yumurtanın da etkisiyle birden kızarıp yanabilirler.
* Kızaran börekleri sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Açıklama

* Yufka ve diğer malzemelerin miktarını kişi sayısına göre ayarlayın. 1 yufkadan dört börek, 1 kangal sucuktan 15 börek çıkmaktadır ona göre hesabınızı yapabilirsiniz.

0 yorum: