
KAHVALTILIK BÖREK:
Malzemeler
* Yufka* Sucuk
* Kaşar peyniri
* Yumurta
* Çıtır pane harcı
* Kızartmak için yağ
Yapılışı
* Yufkaları dört eşit parçaya bölerek üçgenler elde edin. Sucuk ve kaşar peynirini küçük kareler halinde doğrayın.* Üçgenlerin ortasına istediğiniz kadar harç koyun ve yufkayı iki yanından tam ortasını biraz daha geçecek şekilde kapayın. Harcın üstü tamamen kapanmış olsun ve sarma işlemi bittiğinde dikdörtgen şeklini alsınlar.
* Bu şekilde hazırladığınız börekleri önce az tuz ile çırpılmış yumurtaya ardından da çıtır pane harcına bulayın.
* Kızdırılmış yağda ve orta harlı ateşte kızarıncaya kadar pişirin. Altının çok açık olmamasına dikkat edin. Çünkü yumurtanın da etkisiyle birden kızarıp yanabilirler.
* Kızaran börekleri sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder