RSS

27 Ocak 2010 Çarşamba

DENİZ ÜRÜNLERİ

KAĞITTA PALAMUT:


1 İri Palamut

2 Soğan

4 Diş Sarımsak

2-3 Sivribiber

2 Domates

2 Yemek Kaşığı Krema

Yarım Demet Maydanoz

2-3 Defne Yaprağı

2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Tuz, Nane, Karabiber





YAPILIŞI:

Balığı ayıklayıp kuyruk kısmını keserek fileto gibi açın. Yağlı kağıda yerleştirin. Üzerine halka halka kesilmiş soğan,çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş domates, sarımsak ve biberi yerleştirin.

Defne yaprakları, tuz, biber ve zeytinyağını ekleyin.Kağıdı sıkıca kapatıp önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Not: Palamut yerine levrek veya kefal de kullanabilirsiniz.

0 yorum: