RSS

27 Ocak 2010 Çarşamba

DENİZ ÜRÜNLERİ

KABAKLI ÇITIR BALIK:


2 adet orta boy yeşil kabak

(kabukları soyulmadan iyice yıkanıp, kibrit çöpü formunda incecik dilimlenmiş)

400 gr ağırlığında, fileto çıkarılmış yani kılçıkları temizlenmiş levrek, somon ya da dil balığı

1 su bardağı galeta unu

Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)

3 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi veya ceviz içi

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

1 çay bardağı sıvıyağı



YAPILIŞI:

Önce kibrit çöpü doğranmış kabakların üzerine tuz ve hafif karabiber serpiştirip, çok az yağda 7-8 dakika soteleyip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Altını kapatıp, bir kenara koyalım.

Öte yandan balığımızı da bir parmak kalınlığında uzun uzun dilimleyelim. Geniş bir tabağın içinde; galeta unu, tuz, karabiber, maydanozla beraber ceviz ya da fındığı iyice karıştıralım. Şimdi tavada yağı kızdırırken balıkları bu galeta unlu karışıma iyice bulayıp, sonra kızgın yağda 5-6 dakika kızartalım. Delikli el süzgeciyle, kızaran balıkları bir kağıt peçetenin üzerine alıp, yağını iyice süzdürelim. En sonunda bir servis tabağının içine kabakla balığı karıştırarak servise sunalım.

0 yorum: