RSS

27 Ocak 2010 Çarşamba

DENİZ ÜRÜNLERİ

AHTABOT KUŞKONMAZ DOMATES SALATASI:
300 gr. Haşlanmış Ahtopot


30 Sap Yeşil Kuşkonmaz

30 Parça Kıyılmış Domates

230 gr. Yabani Roka

2 Diş Kıyılmış Sarımsak

10 Fesleğen Yaprağı

2 Tutam Taze Kekik

6 Çorba Kaşığı

Zeytinyağı

2 Çorba Kaşığı Sirke

2 Adet Limonun Suyu

60 gr Ezilmiş Siyah

Zeytin, tuz, Karabiber
YAPILIŞI:
Ahtapotları ve 2 çorba kaşığı sarımsaklı zeytinyağını, fesleğenin yarısı ve taze kekikle karıştırıp 30 dakika boyunca kaynatın. Sonra, kuşkonmazları yarıdan kesip 5 dakika tuzlu suda kaynatın. Kıyılmış dometeslerin suyunu çıkarın.


Salatanın üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağ ve sirkeyi dökün. Kuşkonmazları, ahtopotları ve kıyılmış domatesleri kalan yağla, limon suyuyla ve kıyılmış fesleğenin kalanıyla özenli bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.

Not: Salataya sarımsak sürülmüş kızarmış ekmek parçaları, jambon ve mozzarella küpleri de ekleyebilirsiniz.

0 yorum: