RSS

24 Ocak 2010 Pazar

ÇORBA TARİFLERİ

KARALAHANA ÇORBASI:
MALZEMELER:
1 Demet Karalahana




2 Çorba Kaşığı Tereyağı



1 Çorba Kaşığı Salça



Su



Tuz , Karabiber

YAPILIŞI:

2-3 Çorba Kaşığı Mısır Unu



1 Su Bardağı Haşlanmış Barbunye Fasülyesi
Lahana yapraklarını yıkayalım. İnce şeritler halinde doğrayalım. Şeritler uzunsa ikiye keselim. Tencerede tereyağını eritelim. Lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavuralım. Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edelim. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak su ekleyelim. Tuzunu , karabiberini ayarlayalım.


Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Barbunya fasülyesini tencereye aktaralım.

Sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatalım. ateşten aldıktan sonra kaselere boşaltalım SERVİS YAPALIM
                          AFİYET OLSUN

0 yorum: