RSS

24 Ocak 2010 Pazar

ÇORBA TARİFLERİ

EZOGELİN ÇORBASI:
MALZEMELER:
500 gr. mercimek,


• 1 ilikli kemik veya 1 tablet etsu, 1 orta boy kuru soğan,

• Yarım limon suyu, Tuz,

• 8 su bardağı su. Sos için:

• 50 gr. un,

• 50 gr. ince doğranmış soğan,

• 25 gr. dövülmüş sarımsak,

• 50 gr. domates salçası,

• 20 gr. kırmızı pul biber,

• 10 gr. kuru nane,

• 4 su bardağı su.
YAPILIŞI:
Mercimekler iyice yıkadıktan sonra bir tencerede ilikli kemik veya tablet etsu, soyulmuş patates (bütün olarak), soyulmuş kuru soğan (bütün olarak) limon suyu, tuz ve 8 su bardağı su ile ocağa koyup kaynamaya bırakılır. Kaynamaya yakın üzerine toplanan kefi alınarak tencerenin ağzı kapatılır 40-45 dakika pişirilir.




SOSUN HAZIRLANIŞI:


Bir tencerede margarinle, ince kıyılmış soğan ve sarımsak soldurulur. Üzerine un ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine salça ve kırmızıbiber ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Kavrulan karışımın üzerine 4 su bardağı su ilave edildiğinde sos hazır hale gelmiş olacaktır. Diğer tencerede hazırlanmış olan çorba bu sosun içine ilave edilerek 10-15 dk. kaynatılıp ocaktan indirilir.AFİYET OLSUN.

0 yorum: