RSS

24 Ocak 2010 Pazar

ÇORBA TARİFLERİ

BAHAR ÇORBASI:
MALZEMELER:
2 Adet soğan


1 Adet elma

1 Adet havuç

2 Çorba kaşığı sıvıyağ

1 Kahve fincanı un

1 Çorba kaşığı köri

5 Su bardağı et suyu

1 Çay kaşığı limon suyu

3-4 Dal maydanoz

Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Soğan, elma ve havucu soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağı kızdırıp soğan, elma ve havucu 5 dakika kavurun. Un ve köriyi ekleyip karıştırarak birkaç dakika pişirin. Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın. Limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 40 dakika pişirin. Çorbayı blenderle ezip, tekrar ısıtın. Maydanozla süsleyip servis yapın.

0 yorum: