
DAVUTPAŞA KÖFTESİ:
Malzemeler
* 2 adet soğan, rendelenmiş veya robotta çekilmiş* 750 gr kıyma
* Tuz ve karabiber
* 1,5 tatlı kaşığı tarçın
* Yarım tatlı kaşığı yenibahar
* 100 gr dolmalık fıstık
* Ayçiçek yağı
* 1 kg domates, soyulmuş
* 2 tatlı kaşığı toz şeker
* 3 diş sarımsak (arzuya göre)
Yapılışı
* Soğanları rendeleyip veya doğrayıp sularını süzdürün.* Geniş bir kaseye soğanları, kıymayı, tuzu, karabiberi, tarçını ve yenibaharı ilave edip yoğurun (Ben bu aşamadan sonra üzerini streçleyip bir gece buzdolabında beklettim.)
* Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Elinizle yuvarlayıp ortasını açın ve boşluğa 2-3 dolmalık fıstık koyup kapatın (Eğer daha kolay olmasını isterseniz fıstıkları harca da ilave edebilirsiniz, ama pişerken fıstıkların köftelerden ayrılma ihtimali olabilir.)
* Bir tabağa sıvı yağı koyun. Köfteleri yağda yuvarlayıp fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 200 C / 400 F / Gas 6 fırında 15-20 dakika pişirin.
* Bu arada domatesleri soyun, robotta veya blenderda püre haline getirin (ben rendeledim).
* Tuz, karabiber, şeker ve kullanıyorsanız sarımsağı ilave edin (İsterseniz bir limonun suyu ve pul biber de ilave edebilirsiniz. Ben pul biber ekledim.)
* Bu karışımı köftelerin üzerine dökün ve 35 dakika daha (bir defa köfteleri çevirerek) pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder