RSS

5 Mart 2010 Cuma

TATLILAR

Susamlı Kayısı Tatlısı (10 Kişilik) 

Susamlı
 Kayısı Tatlısı  tarifi Malzemeler  1 kg İri Cins Kuru Kayısı
1/2 Su Bardağı Tozşeker
20 gr Susam
200 gr Ceviz İçi
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon






Yemeğin Tarifi   Kuru kayısıları iyice yıkayın. Bir tencereye alıp içerisine şeker, su ve limonu ilave ederek 15 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın.

Soğuyan kayısıların içlerini açıp yarım ceviz içi doldurun. Küçük bir tepsiye dizin. Kayısıları kaynatırken hafif ağdalaşmış olan şurubu üzerinde gezdirin.

Hazırladığınız tatlıyı servis tabağına alın. Üzerine susam serperek servis yapın.

0 yorum: