RSS

5 Mart 2010 Cuma

TATLILAR

Armut Tatlısı (2) (6 Kişilik) 

Armut 
Tatlısı  tarifi Malzemeler  3 adet armut
2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı portakal likörü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı krem şanti






Yemeğin Tarifi   3 adet armudu düzgünce ortadan ikiye kesin. Kabuklarını soyup, içine zarar vermeden çekirdeklerini çıkarın Ateşe dayanıklı çukur bir kaba dizin. Üzerlerine 2 çorba kaşığı toz şekeri yarım su bardağı portakal likörün ilave edin.

En üste 1 tatlı kaşığı tarçin serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.

Fırından aldıktan sonra armutları yarım saat soğumaya bırakın. Daha sonra, üzerine krem şanti sıkıp servis yapın.

0 yorum: