RSS

1 Şubat 2010 Pazartesi

PASTA KEK TARİFLERİ




Kayısı Keki tarif tarifi KAYISI KEKİ:
MALZEMELER:
4 adet yumurta
125 gr margarin (eritilmiş)
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limonun suyu
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
20 adet kuru kayısı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz, fındık

YAPILIŞI:
Kayısıları sıcak suda on dakika haşlayın. Kelepçeli kalıbı yağlayın. Kayısıları dizerek üzerine toz şeker, ceviz içi ve fındık içini serpin. Bir kapta erimiş margarin, şeker, yumurta, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, un ve limon suyunu koyup çırpın.

Yapmış olduğunuz bu karışımı kayısıların üzerine dökün. 160-170 derecede pişirin. Servis tabağına dikkatlice ters çevirip servise sunun.
                                AFİYET OLSUN

0 yorum: