RSS

5 Şubat 2010 Cuma

İTALTAN MUTFAĞI

TİRAMİSU
  • MALZEMELER
  • 4 adet yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • ½ su bardağı pudra şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 500 gr. mascarpone peyniri veya labne peyniri
  • 6 yemek kaşığı kahve likörü
  • 1 fincan dolusu ılık neskafe (şekersiz)
  •  200 gr. kedi dili bisküvisi
YAPILIŞI:
Öncelikle bir mikserde yumurta sarılarını ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Sonra limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyelim. Mascarpone peyniri veya labne peynirini ve 2 yemek kaşığı kahve likörünü de ekleyip, iyice karıştıralım.
Ilık olarak hazırlandığımız neskafeyi kalan kahve likörüyle karıştıralım. Kedi dili bisküvilerin yarısını bu neskafeye batırıp, ıslatalım ve 25-30 cm çapındaki tart kalıbımıza düzgünce dizelim.
Peynirli karışımın yarısını bisküvilerin üzerine yayalım. Kalan bisküvileri de ıslatıp, kremanın üzerine dizeceğiz ve üstünü tekrar kremayla kaplayacağız. Buzdolabında en az 4 saat bekletelim ve servis yapmadan önce üzerine kakao serpelim.
Artık dilimleyerek servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

0 yorum: