ELMALI PASTA
2 büyük elma
1.5 su bardağı kekun
1.5 subardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
Krem şanti
1 su bardağı süt
Ayrıca şeker ve tarçın fındık ceviz vs.
YAPILIŞI.
Borcamı hafif yağlayıp elmaları halka halka dilimliyoruz.
Dilimledikten sonra ortadaki çekirdeklerini çıkartıyoruz.
Halka elmaları borcama diziyoruz.
Üzerine bir yemek kaşığı tarçın ve bir yemek kaşığı toz şeker serpiyoruz.
Diğer tarafta 2 yumurta,kekun,sıvıyağ ve şekeri mikserle çırpıp elmaların üzerine yayıyoruz.
180 derece ısıda üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Kremşantiyi sütle hazırlayıp soğuyan pastamızın üzerine sürüp fındık cevizle süsleyip buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz.
Vaktiniz varsa 1 gün önceden yapıp 1 gece bekletebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

0 yorum:
Yorum Gönder