RSS

22 Ocak 2010 Cuma

PASTA KEK TARİFLERİ

LALANGA:
Yumurta


Un

Tulum peyniri

Hamur mayası
YAPILIŞI:
Derince bir kaba on yumurta kırılıp iyice çalkalanır.


Sonra azar azar has unla karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar yeniden çalkalanır, iyice kıvama geldikten sonra iki tutam tulum peyniri, biraz da ekşi hamur mayası ilâve edilip yeniden karıştırılır.

Üzeri kapatılıp iki saat kadar bekletilir.

Daha sonra bir tavada sade yağ eritilip kızartılır ve bekleyen hamurdan büyükçe bir kaşık ile alınarak tava doluncaya kadar yağın üzerine konulur.

İki tarafı da iyice kızartılır, kepçe ile çıkartılıp uygun bir kaba dizilir, üzerine şeker veya bal dökülür.

0 yorum: