Kaynana Çatlatan
Malzemeler:3 adet yumurta
1,5su bardağı toz seker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 tatlı kaşığı kakao
1 su bardağı fındık içi
1 kabartma tozu
vanilya- alabildiğince un
Krema İçin:1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
istenen renk gıda boyası
hindistan cevizi
Yapılışı:3yumurta şekerle kar gibi olana kadar çırpılır.süt yağ,kakao,vanilya,fındık içi,ve
kabartma tozuyla birlikte aldığı kadar unla kek kıvamında bir amur yapılır.küçük kağıt kalıplara birer çorba kaşığı dolusu konur.170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.bir kürdan ile kontrol edilir kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir.kek soğumaya bırakılır.krem şanti,bir bardak süt ile çırpılır.içine bir fiske gıda boyası konur.keklerin üzerine krema pompası ile sıkılır
hindistan cevizi ile süslenir servis yapılır. AFİYET OLSUN

0 yorum:
Yorum Gönder