RSS

27 Ocak 2010 Çarşamba

DENİZ ÜRÜNLERİ

DENİZ MAHSÜLLERİ GÜVEÇ:
50 gram kalamar


50 gram midye içi

50 gram karides

50 gram ahtapot

1 çay bardağı zeytinyağı

3 diş sarımsak

4 adet yeşil biber

10 adet mantar

1 adet limonun suyu

1 çay bardağı beyaz şarap

3 çorba kaşığı un

Tuz, beyazbiber

Yarım demet maydanoz

YAPILIŞI:
Deniz mahsüllerini temizleyip, bol suyla yıkayın. Tuzla harmanlayarak, 10 dakika bekletin. Yeniden yıkayın.


Zeytinyağını bir tavaya alın. Kızdırdıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, yeşil biberleri, mantarları ve deniz mahsullerini ekleyin. Renkleri değişene dek soteleyin. Limon suyunu ve beyaz şarabı ilave edin. Sürekli karıştırarak, 6-8 dakika pişirin. Tuzunu ve beyazbiberini ayarlatın.

Güveclere doldurarak. 200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın

0 yorum: