RSS

27 Ocak 2010 Çarşamba

DENİZ ÜRÜNLERİ

BALIK KROKET:
2 adet patates


2 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı süt

2 adet taze soğanın yeşil kısmı

1 kg haşlanmış kefal

1 tutam kakule

1 tutam kişniş

1 tutam karanfil tozu

1 tutam kimyon

1 tutam tarçın

1 tutam tuz

2 adet yumurta

Yarım su bardağı su

Galeta unu

Kızartmak için: Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin. Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin.


Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun.

Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kap yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.

0 yorum: