RSS

27 Ocak 2010 Çarşamba

DENİZ ÜRÜNLERİ

AKDENİZ USULÜ:
3 su bardağı bira


1 kg pişmiş ve ayıklanmış karides

3 adet dilimlenmiş pırasa

2 adet kıyılmış soğan

3 sap maydanoz

1 adet kereviz yaprağı

1 adet defne yaprağı

3 yemek kaşığı tereyağı yada margarin

3 yemek kaşığı un

tuz

biber

pilav

YAPILIŞI:

Bira, pırasa, soğan, defne yaprağı, maydanoz ve kereviz yaprağını 15 dakika pişirin. Daha sonra sebzeleri süzerek çıkarın. Tereyağını eritin, un ve biranın kalanını da katarak kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Karidesleri ilave edin, 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve biberi de ilave etmeyi ihmal etmeyin. Sıcak pilavla servis yapın.

0 yorum: