RSS

27 Ocak 2010 Çarşamba

DENİZ ÜRÜNLERİ

BALIK DOLMASI:
6 parça fileto balık (mezgit, alabalık olabilir)


Haşlanmış bir miktar pazı yaprağı içi

1,5 su bardağı Amerikan Pirinci

2 orta boy soğan

1 kahve fincanı fıstık

1 kahve fincanı kuş üzümü

1 çay kaşığı tuz

Bir tutam karabiber

Bir tutam yenibahar

Yarım fincan soya yağı
 
YAPILIŞI:
 
soğanlar yağda kavrulur. Kuş üzümü, fıstık ve haşlanmış pirinç ilave edilir. Sonra fileto balık tuzlanır. Üzerine pazı ve iç konularak rulo yapılır. Yağlanmış cam pişirme kabına konulur. Tuz, kırmızı biber ve biraz un serpilir, fırında pişirilir. Süslenerek servis edilir.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0 yorum: