RSS

24 Ocak 2010 Pazar

ÇORBA TARİFLERİ

MARUL ÇORBASI:


MALZEMELER:

2 büyük marul 1,200 İt et ya da tavuk suyu 1 baş soğan



50 g. tereyağı (ya da margarin) 1 çorba kaşığı un



50 g. rendelenmiş eski kaşar peyniri Tuz



Servis için:



120 g. küçük kesilmiş, tereyağında kızartılmış ekmek kabuğu.
YAPILIŞI:
Marulların dış yapraklarını attıktan sonra, yapraklara ayırarak bol suyla yıkayın. Suyunu süzüp, ince şeritler halinde doğrayın. Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurup, un ilave edin ve karıştırarak yavaş yavaş kaynar et ya da tavuk suyunu katın, kaynatın ve kaynayan çorba suyuna marulları ilave ettikten sonra, kapağı kapalı olarak hafif ateşte 15 dakika pişirin. Tuzunu kontrol edip, yanında kazırmış ekmek kabukları ve rendelenmiş peynirle servis yapın.

0 yorum: