RSS

24 Ocak 2010 Pazar

ÇORBA TARİFLERİ

MANTI ÇORBASI:
1/2 kg. Kayseri mantısı,


• 750 gr. yoğurt,

• 1 yemek kaşığı un,

• 1 adet yumurta,

• 2 yemek kaşığı tereyağı,

• 1 su bardağı haşlanmış nohut,

• 1 çay kaşığı kuru nane,
YAPILIŞI:
• Tuz, karabiberBir tencerede 4 su bardağı kaynar su ile mantıları haşlayın. Ayrı bir kapta un, yoğurt, yumurta, tuz ve karabiberi iyice çırpın. Tenceredeki mantının üzerine haşladığınız karışımı yavaş yavaş ekleyerek, 10 dakika pişirin. Nohutları ilave edin. Tereyağını kızdırıp, naneyi içine katıp, çorbanın üzerine döküp servis yapın

0 yorum: